Een vrouw die al 27 jaar in Groot-Brittannië woont en al die tijd met een Brit is getrouwd, is het land uitgezet en naar haar geboorteland Singapore overgebracht.

Irene Clennell woonde met haar man in Durham en heeft twee zoons en een kleindochter die de Britse nationaliteit hebben. Opeens bleek haar verblijfsvergunning niet meer geldig, meldt de BBC.

Waarschijnlijk komt dat doordat zij lange tijd in Singapore verbleef om haar zieke ouders te verzorgen, die inmiddels overleden zijn. De Britse regering wil dit niet bevestigen omdat zij nooit mededelingen doet over individuele gevallen.

Clennell werd sinds begin deze maand in een immigrantenopvang in Schotland vastgehouden. Daar werd ze zonder waarschuwing vooraf van haar bed gelicht, in een busje gestopt en naar het vliegveld vervoerd. Ze zegt dat ze niet eens de kans kreeg om haar advocaat te bellen en thuis schone kleren op te halen.

Extra schrijnend is dat ook Irene's man ernstig ziek is, en zij diens belangrijkste verzorger is, zegt haar schoonzus.

De organisatie Migrant Voice is een campagne gestart om Clennell terug te halen naar Groot-Brittannië. Volgens de directeur van Migrant Voice is Clennells geval 'het zoveelste voorbeeld van hoe willekeurig beleid families verscheurt en levens ruïneert'.