In het Afrikaanse land Ivoorkust kon een adres tot voor kort luiden: tegenover de kleermaker, naast de dame die thee verkoopt. Maar nu is het een stuk makkelijker om iemand iets te sturen, want iedereen heeft een soort postcode die bestaat uit drie woorden.

Het hele land is opgedeeld in stukjes van drie bij drie meter, met een unieke combinatie van drie woorden. Vergelijkbaar met de combinatie van cijfers en letters die in Nederland een postcode vormen.

Ivoorkust is, naast Mongolië, het enige land met een postadres van drie woorden.

Tot nu moest je eigenlijk wel een postbus hebben om goed post te kunnen ontvangen. Maar op een bevolking van 24 miljoen waren er maar 150.000. Veel te weinig dus. Dat is nu in één klap opgelost, schrijft de BBC.

Postbussen waren een luxe in Ivoorkust. Maar het probleem van de postadressen is waarschijnlijk nog niet helemaal opgelost, omdat niet alle Ivorianen een mobiele telefoon hebben met toegang tot internet om via een app hun unieke code op te vragen.

In ieder geval is de middenklasse wel geholpen. Zij kunnen nu ook makkelijker spullen die ze via internet bestellen thuis laten bezorgen. De bezorgers hoeven niet meer te zoeken in straten die soms niet eens een naam hebben.