Kenneth Smith, een 80-jarige man uit Mississippi, verkoopt zakjes aanmaakhout langs de kant van de weg. Nu is hij beroemd op internet om een wel heel speciale reden.

Smith heeft heel zijn leven hard gewerkt in de bouw, maar sinds een jaar staat hij elke dag aan de kant van de weg met zakjes aanmaakhout. Die verkoopt hij voor 5 dollar per stuk, sinds zijn vrouw vorig jaar stierf aan de gevolgen van longkanker. Ze liet hem achter met een aanzienlijke ziekenhuisrekening.

Toen onlangs een begrafenisstoet aan zijn geïmproviseerde kraam passeerde, nam hij uit respect zijn hoed af. Een omstaander, Jessica Pittman, maakte er een foto van en deelde die op Facebook. De ontroerende foto werd een hit en ging het internet rond.

Maar het verhaal gaat nog een stapje verder. Smiths zoon zette een crowdfunding-project op om de schulden van zijn vader te bekostigen. Overal ter wereld raakten mensen ontroerd door het verhaal van het kranige oudje en intussen heeft hij al bijna 96.000 dollar (90.000 euro) opgehaald, meer dan genoeg om zijn rekeningen af te lossen.
Foto