hr
jaargang -23 - laatste artikel 19-4 18:00 - 74423 artikelen - nu online 16 bezoekers -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek


[1]

De scooter, de bilhaar en de minister

11-02-07 08:59:53 - Quote! - @nietmeer
nietmeer
NOS
Door Roger Strijland

Parijs 09 februari 2007 – Als bijen zwermen ze door de stad: de scooters. En net zoals er in Amsterdam op grote schaal fietsen verdwijnen, is het gemotoriseerde voertuigje in Parijs ook zeer geliefd bij dieven. Dat laat niemand echt koud; tenzij het om de scooter van een ministerszoontje gaat.
Gelukkig werd de gestolen scooter door een oplettende agent teruggevonden in een Parijse voorstad, daar waar volgens presidentskandidaat Nicolas Sarkozy ‘het uitschot’ woont. Nu de dief nog. Die had maar beter met z’n tengels van de Piaggio af kunnen blijven. Want de bestolen eigenaar was niemand minder dan Sarkozy junior.
De rechercheurs deden sporenonderzoek à la CSI, er volgde een DNA-test en de link naar de dader kon vervolgens snel worden gelegd. Die was namelijk al eens een keer eerder in aanraking gekomen met politie en diens genetische informatie was zorgvuldig bewaard gebleven. Ook in Frankrijk telt een gewaarschuwd man voor twee.
Eerder deze week werd Sarkozy tijdens een tv-debat met ‘gewone’ Fransen over de kwestie ondervraagd. ‘Mijn scooter is ook gestolen en ik kan u een bilhaartje toesturen om ‘m weer terug te vinden’, suggereerde iemand live. Het was de enige vraag in het twee uur durende debat waar de minister geen antwoord op gaf. Maar de zaal vond het hilarisch.
Nicolas Sarkozy is minister van Binnenlandse Zaken. Hij is derhalve de baas van alle agenten in het land. Super-agent is z'n bijnaam. En hij is dus ook presidentskandidaat. Daar waar de schoen wringt is dat hij z’n ambtenaren kennelijk inzet voor z’n eigen besognes.
Scooters verdwijnen bij bosjes en ze worden maar zelden teruggevonden. DNA-onderzoek, dat vrij kostbaar is, wordt in de regel alleen maar bij zeer ernstige vergrijpen verricht, zoals zedendelicten en moord.
De man die president van Frankrijk wil worden heeft er een handje van om de verschillende afdelingen van z’n ministerie voor z’n eigen kar te spannen. Zo blijkt dat hij ook de inlichtingendienst, de ‘Renseignements Généraux’ (RG), naar zijn hand zet.
Om het fijne te weten te komen over zijn socialistische tegenkandidate Ségolène Royal liet hij de RG op haar los. Resultaat: Ségolène bleek bij haar laatste belastingaangifte haar vastgoed ondergewaardeerd te hebben. Het stond daarop uitgebreid in alle kranten. Nicolas Sarkozy voert een vuile campagne.
Het wordt tijd dat hij opstapt en z’n ministerie verlaat, zodat er geen verwarring meer bestaat over de vraag met wie we hier te maken hebben. Met de minister, of de presidentskandidaat.

11-02-07 15:43:55 - Quote! - @macfreak
macfreak
Erelid


WMRindex: 535
OTindex: 2.168
S
wat zielig... als van een normale burger een scooter wordt teruggevonden gaan ze ook geen DNA onderzoek doen dus waarom van zo'n kereltje wel?? ik vind het zielig gedrag :r

11-02-07 15:57:24 - Quote! - @sjatter
sjatter
Oudgediende


WMRindex: 10.025
OTindex: 7.180
T S
Wie appelen vaart, die appelen eet.
Zullen we maar zeggen. Kan wel eens een heel duur scootertje worden.

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

[1]

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven